1. Welcome to PHCorner Forums. Take a moment to Sign up and gain unlimited access and extra privileges that guests are not entitled to, such as:

    All that and more! Registration is quick, simple and absolutely free. Join our community today!

Trivia Weird Facts About Coffee

Discussion in 'Lifestyle & Healthy Living' started by Yours, Jan 11, 2016.

  1. 10 Weird Facts About Coffee
    Think you know beans about coffee? Quiz yourself and see how well you know your java.



    1. The name cappuccino comes from:
    [​IMG]
    a) The drink's resemblance to the brown cowls worn by Capuchin monks
    b) The similarity in color to the fur of Capuchin monkeys
    c) The Italian puccino, meaning "light brown one"
    d) The size of the cup in which it's commonly served
    1. The name cappuccino comes from:
    [​IMG]
    Answer: (a) The word comes from the resemblance of the drink to the clothing of the Capuchin monks.


    2. Espresso literally means:
    [​IMG]
    a) Speed it up
    b) To go
    c) Forced out
    d) Black and intense

    2. Espresso literally means:
    [​IMG]
    Answer: (c) In Italian, the word espresso literally means "when something is forced out."


    3. Coffee was the first food to be:
    [​IMG]
    a) Shipped from Europe to the New World
    b) Freeze-dried
    c) Used in Aztec religious ceremonies
    d) Roasted and ground for drinking

    3. Coffee was the first food to be:
    [​IMG]
    Answer: (b) Coffee was the first food to be freeze-dried.


    4. 40% of the world’s coffee is produced by:
    [​IMG]
    a) Africa
    b) Columbia and Brazil
    c) Turkey
    d) Southeast Asia
    4. 40% of the world’s coffee is produced by:
    [​IMG]
    Answer: (b) Columbia and Brazil.
    5. Kopi Luwak, the world’s most expensive coffee (up to $600 per pound) is:
    [​IMG]
    a) Processed during a full moon
    b) Brewed only with solid gold pots
    c) Made from coffee beans eaten and then excreted by a Sumatran wild cat
    d) Grown at a higher altitude than any other bean

    5. Kopi Luwak, the world’s most expensive coffee (up to $600 per pound) is:
    [​IMG]
    Answer: (c) Yes, it's the beans excreted by a Sumatran wild cat!

    6. Coffee beans grow on:
    [​IMG]
    a) A low, spreading vine
    b) A bush
    c) A tree
    d) The roots of a coffee plant

    6. Coffee beans grow on:
    [​IMG]
    Answer: (b) Coffee beans grow on a bush.



    7. Most coffees are a blend of:
    [​IMG]
    a) Light and dark roasts
    b Caffeine and essential oils
    c) Arabica and robusta beans
    d) African and South American beans

    7. Most coffees are a blend of:
    [​IMG]
    Answer: (c) Arabica and robusta beans are the most common.
    8. An ibrik is
    [​IMG]
    a) A South-American tool for grinding coffee beans
    b) The Turkish word for barista
    c) A Middle Eastern coffee house
    d) A long-handled copper pot for making Turkish coffee


    8. An ibrik is
    [​IMG]
    Answer: (d) This Turkish pot makes quite the cup of joe.


    9. Arabica varieties such as Java and Mocha are named after:
    [​IMG]
    a) The plantations where they're grown
    b) The coffee grower who developed that variety
    c) Their predominant flavorings
    d) Their ports of origin

    9. Arabica varieties such as Java and Mocha are named after:
    [​IMG]
    Answer: (d) These beans are named after their ports of origin.
    10. Sixteenth-century Muslim rulers banned coffee because of:
    [​IMG]
    a) Its stimulating effects
    b) The gâmblïng that took place in coffeehouses
    c) The black market that sprang up in the coffee trade
    d) Sufi mystics who wanted coffee limited to spiritual ceremonies
    10. Sixteenth-century Muslim rulers banned coffee because of:
    [​IMG]
    Answer: (a) It was banned for its unusual stimulating effects]
    rd.com
     
    EARZE likes this.
  2. EARZE

    EARZE PHC Contributor Established

    thanks for sharing boss.. (y)
     
    Yours likes this.
  3. youre welcome :)
     
    EARZE likes this.
  4. youre welcome :)
     
Tags / Keywords: